Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

STIP nieuwsbrief infectiepreventie langdurige zorg

STIP nieuwsbrief infectiepreventie langdurige zorg
Indien deze e-mail niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie
shadowtop
top

Infectiepreventie: het moet op de werkvloer gebeuren.

STIP helpt met deskundigheidsbevordering PLUS praktische handvatten:
CIP (Contactpersonen Infectie Preventie), medewerkers op de werkvloer die daardoor sneller signaleren en makkelijker collega's kunnen stimuleren om juiste infectiepreventie keuzes te maken.
IPA: (Infectie Preventie Adviseur), een meer overkoepelende infectiepreventie taak voor bijvoorbeeld kwaliteitsverpleegkundigen. Werkt veel samen met Specialist Ouderengeneeskunde en Deskundige Infectiepreventie.

De trainingen voor persoonlijke ontwikkeling zijn ook zeer geschikt voor de CIP en IPA. De door STIP opgeleide CIP en IPA ontvangen dezelfde korting als VHIG leden.

---

Grondbeginselen microbiologie en infectiepreventie 

Start 17 november 2023  microscoop_Leeuwenhoek.jpg

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op het verkrijgen van een infectie, zoals de weerstand van de mens en het soort en aantal micro-organismen. Basiskennis over microbiologie helpt om te begrijpen hoe de besmetting, kolonisatie, de ontwikkeling van een infectie en verspreiding van micro-organismen verlopen. 

In zorginstellingen hebben we altijd te maken met kwetsbare cliënten of patiënten, het gedrag van zorgpersoneel en de reinheid van de omgeving en materialen, zoals bijvoorbeeld gebruikte instrumenten.
Instrumenten worden gesteriliseerd om ze vrij te krijgen van micro-organismen. Het ene micro-organisme is makkelijker af te doden dan het andere organisme. Basiskennis over micro-organismen helpt om beter inzicht te krijgen in het nut van reiniging, desinfectie en sterilisatie.
Infectiepreventie richt zich op het voorkomen van infecties en geeft inzicht in de maatregelen die hierbij ondersteunen.

De training biedt basiskennis over micro-organismen en infectiepreventie maatregelen in het algemeen en specifiek in relatie tot het werken op de CSA.

Trainingsdata: 17 november en 15 december 2023

Heb je interesse in deze training? Meld je dan nu aan.aanmelden

---

Contactpersoon Infectie Preventie (CIP)

Start 17 november 2023

RTB endoscopie

STIP verzorgt al ruim 16 jaar deze gedegen training en heeft honderden CIPpers opgeleid, die met elkaar infectiepreventie naar een hoger niveau tillen! Het is een 4,5 daagse training met de nadruk op infectiepreventie om verbeteringen op de werkvloer te realiseren en een aantal kwaliteitszorginstrumenten om infectiepreventie binnen de instelling te toetsen en te borgen.
De training wordt afgerond met een eigen gemaakte presentatie, een zogenaamde ‘proeve van bekwaamheid’.

Trainingsdagen: 17 november, 8 december 2023, 26 januari, 9 februari en 5 april 2024 
Trainingslocaties: De Schakel Nijkerk & bij ActiZ in Utrecht

Interesse? Meld je dan nu aan.aanmelden   

 

 

---

 Infectie Preventie Adviseur (IPA)

Start: 24 maart 2024 - 5,5 daagse training

RTB endoscopieDe ervaringen met de Corona-pandemie en de toenemende antibiotica resistentie vragen om meer kennis en regie in zorginstellingen. Extra opgeleide infectiepreventie adviseurs (IPA) kunnen hierin een belangrijke rol spelen. 

ABR-zorgnetwerken ondersteunen deze 5,5 daagse training. De eindtermen van deze IPA training zijn in overleg met Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistentie Utrecht geformuleerd. Middels een voucherregeling, met daaraan verbonden voorwaarden, vergoeden zij een deel van deze IPA training.

Wanneer voldaan wordt aan de eindtermen en criteria van de training, ontvangt de IPA een certificaat en heeft vakinhoudelijke kennis om leidinggevenden en management te adviseren. De IPA draagt actief het infectiepreventiebeleid uit, fungeert als vraagbaak en heeft een motiverende en stimulerende rol bij de implementatie van richtlijnen. De IPA kan inhoudelijk bijgestaan worden door de deskundige infectiepreventie. De IPA leert in de training werken met verschillende kwaliteitsinstrumenten, zoals zelfevaluatie, barrièreanalyse, audits, verbeterplannen ed.

STIP adviseert de IPA om een goede samenwerking op te bouwen en te onderhouden met de eigen deskundige infectiepreventie. De deskundige infectiepreventie is welkom op de laatste studiedag (de presentaties).

Trainingsdagen: 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 31 mei, 14 juni 2024
Trainingslocaties: De Schakel Nijkerk & bij ActiZ in Utrecht

Heb je interesse in deze training? Meld je dan nu aan.  aanmelden
---

Komende trainingen 

16 november 2023 Antibioticaresistentie en Typering 2.0 (vervolg en verdieping) Veenendaal
17 november 2023 Contactpersoon Infectie Preventie Utrecht
17  november 2023 Grondbeginselen Microbiologie en infectiepreventie*
(2-daagse training)
Veenendaal en INeuwegein
6 december 2023 Kwaliteit in Endoscopenbeleid * Veenendaal
30 januari 2024 Adviseren als Tweede Beroep * Arnhem
7 februari 2024 Projectmatig Werken bij infectiepreventievraagstukken * Arnhem
1 maart 2024 Infectie Preventie Adviseur Utrecht
14 maart 2024 Helder & Krachtig schrijven * Arnhem
* Deze training is door de opleidingscommissie van de Vereniging Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen (VDSMH) (als optioneel) opgenomen in de opleiding tot DSMH.

Vele trainingen kunnen in-company gegeven worden.
Informeer naar de mogelijkheiden via info@infectiepreventieopleidingen.nl  
Voor meer informatie en de rest van onze agendaleesmeer

keurmerken

STIP is ISO gecertificeerd en opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.
STIP-trainingen zijn geaccrediteerd door het kwaliteitsregister VenV

bottom
shadowbottom
U krijgt deze mail omdat u in het bestand van STIP staat.
Indien u geen mail meer van STIP wenst te ontvangen, meld u dan af door hier
te klikken.