Al even aangekondigd in de agenda, nu kun je daadwerkelijk aanmelden voor de trainingen typering.
Eerder gemaakte opmerkingen over deze training: - "Iedere deskundige infectiepreventie zou deze praktische training gevolgd moeten hebben". - "Super om deze training samen met de analist te volgen!"
Antibiotica Resistentie en Typering
Vrijdag 27 september 2024, Veenendaal
Een interactieve training over NUT en NOODZAAK van TYPERINGEN.
Heb je wel eens meerdere Bijzonder Resistente Micro-Organismen (BRMO) in huis? Zou jij dan willen weten of deze micro-organismen hetzelfde zijn? Of je een uitbraak hebt? Typeren geeft het antwoord. Wat heb je aan typering en wat kan je ermee? In deze training de achtergrond, theorie en interactieve oefening rond typeren.
Zo komen in deze training de volgende onderwerpen aan de orde: • Wat is multi-resistentie en hoe ontstaat het; • Wat is bacterie typering • Verschillende soorten typeringen • Mogelijkheden voor typeringen • Meest gebruikt typeringen • Nut en noodzaak typering • Interpretatie uitslagen voor een effectieve infectiepreventie aanpak.
De training wordt verzorgd door 3 docenten: - Fer Vlaspolder, arts-microbioloog - verdieping antibiotica-resistentie van bacteriën - Veronica Weterings, deskundige infectiepreventie - ervaren rot met uitbraken en typeringen - Antoni Hendrickx, moleculair microbioloog RIVM - spin in het web van moleculaire karakterisatie.
Reacties deelnemers 2023: - Goed beeld over de typeringen en wat de verschillen zijn. De voor en nadelen van typeringen. Goed beeld wat het RIVM doet. (Mario Broeren, GGD Zuid Limburg). - Praktisch, onderwerp wat erg in ontwikkeling is. Leuk de verschillende invalshoeken. (Lisanne Sanders, ZorgSaam Terneuzen).
Heb je interesse in deze training? Lees meer en meld je dan nu aan.
Antibioticaresistentie en Typering 2.0 vervolg en verdieping
Datum dinsdag 12 november 2024, Veenendaal
Deze training Typering 2.0 geeft meer verdieping, hoe je echt aan de slag kunt!
Typeren kan helpen in het vaststellen of uitsluiten van transmissie van een bacterie of mobiel element zoals een plasmide. In de training Antibioticaresistentie en typering zijn globaal de verschillende resistentiemechanismes en typeringstechnieken in combinatie met infectiepreventie aan bod geweest. En nu is het tijd om weer een stap verder te gaan in de wereld van typeren!
Met de komst van Whole Genome Sequencing (WGS) is de wereld van de (traditionele) microbiologie enorm aan het veranderen. De laatste jaren worden steeds meer studies gepubliceerd over de toepassing van WGS bij typeren, nader onderzoeken van transmissieketens en uitbraak management – waarbij dus ook afdelingen infectiepreventie te maken krijgen met nieuwe informatievormen en uitdagingen.
Tijdens deze trainingen nemen de docenten (Veronica Weterings en Antoni Hendrickx) je mee in de kansen en uitdagingen van typeren bij de bekende BRMO’s (MRSA, VRE, ESBL, CPE) of bacterie onderdelen (plasmiden).
Reacties deelnemers 2023: - Duidelijk, afwisselend, fijn om van verschillende ziekenhuizen te horen hoe het geregeld is. Zelf weer stof tot nadenken en op te pakken in het ziekenhuis. (Cynthia Doelitzsch, OLVG) - Leuke leerzame training. Genoeg handvaten om mee verder te gaan. (Carol van Bree, CWZ)
Heb je interesse in deze training? Heb je voldoende basiskennis? Lees meer en meld je dan nu aan.
Komende trainingen
Vele trainingen kunnen in-company gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden via info@infectiepreventieopleidingen.nl Voor meer informatie en de rest van onze agenda
STIP is ISO gecertificeerd en opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. STIP-trainingen zijn geaccrediteerd door het kwaliteitsregister VenV
U krijgt deze mail omdat u in het bestand van STIP staat. Indien u geen mail meer van STIP wenst te ontvangen, meld u dan af door hier te klikken.
|