Menu

AfdrukkenE-Mail Adres

Veranderkunde: de kleurentheorie van De Caluwé & Vermaak

Datum:
di, 26 sept 2023
Code:
KLRT23
Prijs v.a.:
€ 350
Plaats:
Veenendaal

Omschrijving

Algemeen

 

Veranderingkunde: de kleurentheorie L. De Caluwé & H. Vermaak

Een instrument voor (infectiepreventie) verandering

 

Inleiding

KLRdC Leren VeranderenDe kleurentheorie is één van de weinige wetenschappelijke gefundeerde theorieën over veranderen. De theorie ondersteunt bij het realiseren van verandering binnen organisaties. Het gedachtengoed is ontwikkeld door Léon de Caluwé en Hans Vermaak van TwynstraGudde. Het kleurendenken maakt verschillende opvattingen die betrokkenen over veranderingen kunnen hebben, zichtbaar en bespreekbaar. Met behulp van de kleurentest: verkrijg je inzicht in jouw voorkeursstijl van veranderen en in de stijl van jouw collega’s. De kleurentheorie biedt bovendien een gemeenschappelijke taal waardoor het mogelijk is om over verschillende manieren van veranderen te praten. Je herkent je eigen en andermans kwaliteiten, allergieën en valkuilen. Daarnaast helpt de kleurentheorie je inzicht te geven in het paradigma dat dominant is in jouw organisatie en geeft het je handvatten om succesvol een strategie te kiezen voor het realiseren van jouw veranderopgave. 

Jouw adviezen sluiten zo beter aan bij degene die je adviseert, zodat je makkelijker het doel bereikt. Het doel van de adviezen is verbetering van infectiepreventie door een verbetering in preventief gedrag. Uit onderzoeken blijkt helaas dat de opvolgtrouw van de geadviseerde maatregelen onvoldoende is en te verbeteren valt. De kwaliteit van het advies kan dan wel 100% bedragen, maar als de acceptatie van dat advies er niet is, dan zal het effect van een advies onvoldoende zijn. Tijdens deze interactieve training wordt naar de acceptatie van de adviezen gekeken. Communicatie en beïnvloeding zijn hierin de belangrijkste veranderingsparameters. 

Doel

Het verbreden en verdiepen van kennis over communicatie en de kleurentheorie van Leon de Caluwé en Hans Vermaak. Het overtuigen en het kunnen toepassen van communicatie technieken om de infectiepreventie-doelen in jouw eigen werkomgeving te realiseren.

Doelgroepen

- Deskundigen infectiepreventie
- Deskundigen steriele medische hulpmiddelen
- Deskundigen scopen reiniging en desinfectie
- Infectiepreventie adviseurs
- Contactpersonen infectiepreventie
- Kwaliteit/beleidsfunctionarissen - Leden infectiecommissie
- Medisch specialisten
- Managers

 

Inhoud training

Deze interactieve cursus communicatie wordt gegeven door Aniek Janssen (TwijnstraGudde)

 

Boek

 

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • ISBN: 9789014061580 
  • 22 februari 2003 
  • 296 pagina's

 ¹ Léon de Caluwé en Hans Vermaak (2006 Compleet herziene editie): Leren veranderen. Een handboek voor de veranderkundige. Dit buitengewoon populaire boek bevat de zogenaamde kleurentheorie. Daarnaast biedt het boek diagnosemodellen en interventiemethoden voor de veranderkundige. Dit boek is ook in de Verenigde Staten op de markt verschenen onder de titel: “Learning to Change” (Sage Publications, 2003).

 

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Programma

Programma

9.00 Ontvangst

9.30 Voorstelrondje en wensen traning aangeven

9.50 Theorie afgewisseld met opdrachten

10.45 Pauze

11.00 Vervolg

12.30 Lunch

13.15 Theorie afgewisseld met opdrachten

15.00 Pauze

15.15 Vervolg 

16.15 Evaluatie 

16.30 Sluiting

 

Trainers

Aniek Janssen

 Aniek Janssen

Aniek Janssen, Principal Adviseur Leadership and Change, auteur het Groot Interventieboek

Aniek heeft haar master behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het gebied van Beleid, Communicatie en Organisatie, specialisatie advies en Verandering. Inmiddels heeft zij meer dan tien jaar ervaring als organisatieadviseur en trainer heeft zij al tientallen opdrachtgevers in diverse branches bijgestaan tijdens verandertrajecten op het snijvlak van veranderkunde, organisatiekunde en leren en ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelt en begeleidt Aniek leiders en veranderaars in organisaties. Vanuit deze rol verzorgt zij jaarlijks diverse maatwerktrainingen en masterclasses op het gebied van veranderkunde. Binnen TwynstraGudde is Aniek als Gildemeester verantwoordelijk voor vakontwikkeling en kennisdeling op het gebied van veranderkunde. In 2021 verscheen haar eerste boek: Het Groot Interventieboek, een bundeling van 99 interventies om verandering en beweging te realiseren in organisaties.

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Downloads

op dit moment zijn er nog geen downloads beschikbaar

Locatie

Van der Valk Hotel Veenendaal

Van der Valk VeenendaalMet 15 multifunctionele zalen die allen voorzien zijn van daglicht, airconditioning, gratis WiFi en de meest moderne faciliteiten, biedt Van der Valk Hotel Veenendaal volop mogelijkheden. De zalen zijn stijlvol ingericht met oog voor comfort en detail. De ambiance creëert een inspirerende omgeving voor zakelijke activiteiten.

Van der Valk Hotel Veenendaal ligt op slechts 5 minuten loopstand van station Veenendaal-De Klomp. Bussen en treinen stoppen op dit station

Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tel. +31 (0)318 79 90 60

Plan uw route naar Van Der Valk Veenendaal

Deze training wordt bij Van der Valk in Veenendaal gegeven.

Deze training is ook in company te boeken, vraag een vrijblijvende offerte aan.

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaarDeze activiteit boeken: Veranderkunde: de kleurentheorie van De Caluwé & Vermaak

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW


Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie