Menu

AfdrukkenE-Mail Adres

Projectmatig werken bij infectiepreventievraagstukken

Datum:
wo, 9 okt 2024
Code:
PMW24-2
Prijs v.a.:
€ 395
Plaats:
Arnhem

Omschrijving

Algemeen

Inleiding 

pmw

 

Infectiepreventie is bij uitstek een onderwerp dat in teamverband wordt aangepakt. Een infectiepreventievraagstuk kan door een improviserende aanpak, of een routinematige aanpak, of door een projectmatige aanpak opgelost worden. Per vraagstuk zal bepaald moeten worden welke wijze het meest hiervoor geschikt is. Projectmatig werken vereist specifieke kennis en vaardigheden. Inzicht in projectmatig werken maakt het makkelijk om je eigen rol en taken binnen het verbeterproces helder te houden.

Doel

Het verbreden en verdiepen van kennis en het kunnen toepassen van projectmatig werken in jouw eigen werkomgeving.

Doelgroep

 • Deskundigen Infectiepreventie
 • Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen
 • Deskundigen Scopen Reiniging en Desinfectie
 • Kwaliteitsfunctionarissen
 • CIP/IPA/medewerkers die aan kwaliteit werken
 • Leden infectiecommissie
 • Andere functionarissen die aan Kwaliteit werken

Inhoud training

Deze interactieve cursus projectmatig werken, wordt gegeven door de Nederlandse deskundige Rudy Kor. Kor publiceerde diverse boeken over projectmatig werken en projectmanagement, waaronder het boek: “projectmatig werken bij de hand”. Kor heeft zich gespecialiseerd in (project)managementvraagstukken met aandacht voor onderwerpen als inrichting van de projectorganisatie en het opdrachtgeverschap. Hij is zelfstandig organsatieadviseur en was werkzaam bij Twijnstra Gudde, waar hij verantwoordelijk was voor de professionalisering van adviseurs. Daarnaast heeft hij verschillende projecten begeleid en geadviseerd bij diverse organisaties waaronder de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en enkele ziekenhuizen in het kader van het VMS POWI traject. Tijdens deze nascholing komen onder andere de volgende items aan bod:

 • Wanneer een vraagstuk projectmatig aanpakken?
 • Kenmerken van een project;
 • Wie is de opdrachtgever en de projectleider?
 • Aanpak van een project;
 • Rol van de adviseur infectiepreventie;
 • Valkuilen in een project.

Deze onderwerpen worden voor de deelnemers herkenbaar dichtbij gebracht door praktijkvoorbeelden, zoals de screening en behandeling van dragers van Staphylococcus aureus t.a.v. prothesiologie en projecten die de deelnemers zelf inbrengen.

Voorbereiding en Studieduur

Voorbereidingstijd is nodig om een projectplan in te dienen van een project waar de deelnemers mee bezig zijn of mee bezig gaan. Deelnemers bepalen voorafgaand aan de training welk project zij voor zichzelf als onderlegger willen gebruiken bij de theorie en praktische invulling van deze training projectmatig werken. De deelnemer stuurt dit projectplan in, uiterlijk een week voorafgaande aan de training naar info@infectiepreventieopleidingen.nl.
Studieduur: 1 dag

Deelnamebewijzen

Deelnamebewijzen worden na afloop van de training ter plekke verstrekt.

Accreditatie

VHIG - aangevraagd via PE-online. (voorheen 30 accreditatiepunten).
VDSMH: 10 punten

Cursusdagen en kosten

De kosten bedragen €375,- per persoon, inclusief koffie/thee en lunch.

De cursus start bij een deelname van minimaal 12 en maximaal 18 personen. De syllabus wordt ter plekke uitgereikt.

Aanvullende informatie

 • De training start bij een deelname van minimaal 16 en maximaal 20 personen.
 • STIP stelt een evaluatieformulier op, welke door elke deelnemer ingevuld dient te worden. De evaluatieformulieren worden door STIP verwerkt.
 • De training kan ook incompany verzorgd worden, neem voor een op maat gemaakte offerte vrijblijvend contact op met info@infectiepreventieopleidingen.nl

 Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Evaluatie

STIP stelt een evaluatieformulier op, welke door elke deelnemer ingevuld dient te worden. De evaluatieformulieren worden door STIP verwerkt. 

Programma

Programma

De ingestuurde projectplannen dienen als basis voor indeling van werkgroepjes en inzicht in de ingebrachte problematiek voor de docent. De deelnemer brengt zelf ter plekke de theorie bij dit eigen project in de praktijk.

Vanaf 9.00 Ontvangst met koffie en thee
9.30 - 9.45 Opening en kennismaking, door begeleider STIP
 9.45 - 16.00

Projectmatig werken, Theorie met praktische oefeningen, Rudy Kor

 Tijdens de scholing, elk uur een rustmomentje voor koffie en thee ed ± 12.15-13.00  lunch

16.00 - 16.30  Korte terugkoppeling en evaluatie
16.30 Sluiting

Trainers

Rudy Kor

Rudy KorOver Rudy Kor
Er zijn drie onderwerpen waar ik mij beroepshalve mee bezig houd:
> het managen van projecten, organisatiekunde en professionaliseren van adviseurs. Ik help projectleiders bij de start van hun project, ik begeleid opdrachtgevers bij het invullen van hun rol en regelmatig licht ik projecten door. Projectmanagement is volgens mij een goed instrument om complexiteit hanteerbaar te maken en het helpt bij het tot stand brengen van concrete resultaten (zie de piramide van Djoser).
> Mijn tweede aandachtsgbied is de organisatiekunde, met aandacht voor structuur, managementstijl, cultuur, systemen e.d.. Er is volgens mij geen ideale organisatievorm te bedenken, je mag hoogstens hopen dat de vorm die je kiest meer problemen oplost dan dat het nieuwe creeërt.
> Tenslotte besteed ik een belangrijk deel van mijn tijd aan het professionaliseren van organisatieadviseurs. Adviseurs hebben een belangrijke rol om als buitenstaander organisatieleden op een andere manier naar hun werk te laten kijken (soms moet je op je hoofd staan om iets in een ander perspectief te zien).

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Downloads

op dit moment zijn er nog geen downloads beschikbaar

Locatie

The Green Arnhem

Rijntoren.jpgThe Green Meeting Center is gevestigd in de Blauwe Toren naast het Centraal Station Arnhem, de zogenaamde Rijntoren.  
The Green is 100% klimaatneutraal.
Met je treinreis kun je hierbij aansluiten, maar uiteraard kun je met de auto komen:
Parkeren kan in de ondergrondse Parkeergarage Centraal (Willemstunnel 1, 6811 KZ Arnhem). Het maximale dagtarief is € 18,30. In het station kun je de bordjes met Nieuwe Stationstraat volgen.
Mogelijk dat in de parkeergarage nog de oude benaming WTC gebruikt wordt (op de gevel staat inmiddels groot het huisnummer 10).

The Green Meeting Center Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 10
6811 KS Arnhem 
Tel. +31 (0)26 353 78 40

Plan uw route naar The Green Meeting Center Arnhem

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaar


 

 


Deze activiteit boeken: Projectmatig werken bij infectiepreventievraagstukken

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW

Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie