AfdrukkenE-Mail Adres

Kwaliteitssystemen & Kwaliteitsinstrumenten

Datum:
wo, 23 mrt 2022
Code:
QSQI
Prijs v.a.:
€ 350
Plaats:
Veenendaal

Omschrijving

Algemeen

 

Kwaliteitszorg 

Kwaliteitssystemen en Kwaliteitsinstrumenten voor verbetering

Inleiding

In deze training leer je enkele kwaliteitszorgsystemen kennen en leer je kwaliteitsinstrumenten te hanteren voor het verbeteren van kwaliteitszorg in jouw organisatie. Door gebruik te maken van kwaliteitsinstrumenten kan jij de kwaliteit verbeteren en mede hierdoor het aantal zorginfecties reduceren.  

 

Doel

- Inzicht krijgen in de positionering en de advisering van de infectiepreventie profesional of deskundige steriele medische hulpmiddelen.
- Kennis van kwaliteitszorgsystemen in de gezondheidszorg.
- Het verbreden en verdiepen van kennis over kwaliteitsinstrumenten zoals de Demingcyclus, auditeren, barriëre analyse en projectmatig werken.

 

Doelgroepen

- Deskundigen infectiepreventie
- Deskundigen steriele medische hulpmiddelen
- Deskundigen scopen reiniging en desinfectie
- Infectiepreventie adviseurs
- Contactpersonen infectiepreventie
- Kwaliteit/beleidsfunctionarissen - Leden infectiecommissie
- Medisch specialisten
- Managers

 

Inhoud training

Deze interactieve cursus wordt gegeven door Pieter Sloot. Pieter was 18 jaar kwaliteitscoördinator in het Rijnstate Ziekenhuis. Hij heeft door de praktische toepassing van verschillende kwaliteitsinstrumenten, vele verbetertrajecten in de zorg gerealiseerd.. Tijdens deze training komen onder andere de volgende items aan bod:
• Positionering deskundige in het Mintzberg model;
• Adviseren volgens de wet van Maier;
• Kwaliteitssystemen;
• Kwaliteitsinstrumenten
• Auditeren (huiswerkopdracht) 
• Verbeterplan met Deming (huiswerkopdracht) 

Deze onderwerpen worden voor de deelnemers herkenbaar dichtbij gebracht door vooraf maken van de huisswerkopdrachten.

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Programma

Programma

9.00 - 9.30 Ontvangst

9.30 - 9.45 Voorstel rondje 

9.45 - 10.30 Positionering en advisering

10.30 - 11.00 Kwaliteitssystemen en het INK kwaliteitsmanagement model

11.00 - 11.10 Pauze

11.10 - 12.00 Kwaliteitsinstrumenten 

12.00 - 12.30 Barrière analyse van Flottrop

12.30 - 13.15 Lunch

13.15 - 14.15 Workshop audit resultaten bespreken

14.15 - 15.00 Workshop verbeterplannen bespreken

15.00 - 15.10 Pauze

15.10 - 15.50 Vervolg

15.50 - 16.00 Evaluatie 


 

Trainers

Deze training wordt gegeven door

  • Pieter Sloot, kwaliteitscoördinator / veranderkundige

Pieter Sloot

Pieter SlootPieter Sloot is kwaliteitscoördinator en veranderkundige. Na de opleiding klinisch chemie en HBO medisch microbiologisch analist en werkte Pieter, in de jaren tachtig, als analist bij verschillende microbiologische en immunologische laboratoria. Microbiologisch een interessante periode vanwege de HIV epidemie. Eind jaren tachtig werd hij ziekenhuishygiënist en deed ervaring op met MRSA, Contactpersonen Infectie Preventie en de luchtbeheersing operatiekamers. Bij de VHIG was hij lid congres commissie, voorzitter Regio Midden/Oost en voorzitter commissie Kwaliteit & Beleid. Bij VCCN was Pieter lid commissie congressen en opleidingen. Hij was mede auteur en trainer van Stof en Kiem Arme Ruimten (SKAR gedragstraining). In 2000 volgde hij de kwaliteitsmanagement opleiding en werd coördinator kwaliteit & veiligheid in Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Daar is hij 18 jaar betrokken geweest bij kwaliteitsonderzoeken, audit(beleid), verbeter- en verandertrajecten, prospectieve risico inventarisaties en begeleide hij 46 stagiaires. Hij gaf o.a. les in projectmatig werken, audits en kwaliteitsmanagement. In 2018 is hij gestopt in Rijnstate en wijdt zijn tijd aan STIP en zijn andere eigen activiteiten.

 

 

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Downloads

op dit moment zijn er nog geen downloads beschikbaar

Locatie

De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

De Basiliek Het Nederlandse woord basiliek is afgeleid van het Latijnse basilica, dat weer is afgeleid van het Griekse woord Βασιλική (basilikè, "koninklijk gebouw”). Een basiliek is een bouwvorm uit de klassieke oudheid. Nog voordat kerkgebouwen de eretitel ‘Basiliek’ kregen, was, in de tijd van de Romeinse keizers, een basiliek (basilica) een gebouw met een rechthoekige vorm, gelegen aan het forum (centrale marktplein) van een Romeinse stad. Basiliek en forum hadden een belangrijke gemeenschapsfunctie. Ze vormden een plek waar men elkaar ontmoette, waar werd rechtgesproken en gehandeld.

Deze gemeenschapsfunctie hopen wij ook tot uiting te kunnen brengen in De Basiliek in Veenendaal. De Basiliek kan door het multifunctionele karakter van het gebouw een breed scala aan organisaties een geschikt onderkomen bieden. Het plan ontstond door de behoefte een thuis te bieden aan de zondagse diensten van de Veenendaalse kerk Mozaiek0318. Van daaruit bleek veel meer mogelijk!

Parkeren:

Ruim 600 gratis parkeerplaatsen in onze eigen parkeergarage

Route:

Vanaf de A12, afrit 23 (vanuit beide richtingen):
Ga rechtsaf richting Veenendaal-West. U rijdt nu op de Rondweg-West (N233). Houd links aan. Sla bij het eerste kruispunt linksaf naar de Grote Beer. Neem de eerste afslag links en ga gelijk rechtsaf naar de Fokkerstraat. Neem de derde weg links, dit is de Wiltonstraat. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Vanaf de A12, afrit 23a:
U gaat bij de verkeerslichten richting Veenendaal-West. De drie volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Vervolgens slaat u de eerste weg rechts in (Wiltonstraat). Daarna de eerste links en dan de eerste rechts. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Vanuit Rhenen:
Vanaf de Cuneraweg neemt u op de rotonde net voor Veenendaalde eerste afslag (richting o.a. industrieterrein Nijverkamp). U rijdt dan de Rondweg-Oost op. Deze volgt u over 3 rotondes tot u bij de verkeerslichten komt. Hier slaat u linksaf. De twee volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Vervolgens slaat u de eerste weg rechts in (Wiltonstraat). Daarna de eerste links en dan de eerste rechts. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Neemt u het openbaar vervoer?
Treinstation Veenendaal-De Klomp is op loopafstand (10 minuten). Als u het station af loopt, slaat u linksaf op de Veenendaalseweg. Blijf deze weg volgen. Na het viaduct onder de A12 door, gaat u schuin rechtsaf het rode fietspad op (u kunt twee fietspaden kiezen aan de rechterkant, neem het tweede, dus niet het pad direct langs de A12!). Na 167 meter komt u bij een Y-splitsing en kunt u zowel links als rechts kiezen voor de Wiltonstraat. Ga hier rechts. Na ongeveer 100 meter buigt de weg af naar links, blijf de weg volgen. De Basiliek is nu het derde gebouw aan uw rechterhand (Wiltonstraat 56).

 

Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

 

Plan uw route naar De Basiliek

Deze training wordt bij Van der Valk in Veenendaal gegeven.

Deze training is ook in company te boeken, vraag een vrijblijvende offerte aan.

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaarDeze activiteit boeken: Kwaliteitssystemen & Kwaliteitsinstrumenten

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW


Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie