AfdrukkenE-Mail Adres

Ronde Tafel Bijeenkomst Endoscopenbeleid

Datum:
ma, 28 sept 2020
Einde:
di, 26 mei 2020
Code:
RTBE
Prijs v.a.:
€ 55
Plaats:
Veenendaal

Omschrijving

Algemeen

Inleiding

pmwDe cursisten van de 4-daagse training Kwaliteit in Endoscopen Beleid geven regelmatig aan dat zij op informele wijze kennis willen delen over endoscopenreiniging en -desinfectie. STIP wil hier invulling aangeven met deze Ronde Tafel Bijeenkomst. Uitgangspunten van deze bijeenkomst zijn de toegankelijk voor verschillende doelgroepen, kostenneutraal en op een gunstig tijdstip (Spitsbijeenkomst van 17.00 uur tot 20.30 uur).

Doel

Thematisch kennis uitwisselen over reiniging en desinfectie van endoscopen en het SFERD handboek.

Doelgroep

  • Deskundigen Scopen Reiniging en Desinfectie
  • Deskundigen Infectiepreventie
  • Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen
  • Beleidsmedewerkers op de centrale scopen desinfectie
  • Medewerkers uit de industrie
  • Valideurs
  • Docenten van opleidingen t.b.v. kennisvermeerdering omtrent endoscopenbeleid.
  • Managers van CSD afdelingen.

Inhoud training

Thema

Elke bijeenkomst heeft een thema. Dit thema kan door bovenstaande doelgroepen worden ingebracht. Deze eerste bijeenkomst heeft een thema dat door Paul Caesar is ingebracht: Discrepantie SFERD richtlijn en de praktijk. De bijeenkomst wordt geleid door een voorzitter (John van Bergen Henegouw) en georganiseerd door STIP.

Praktisch gedeelte

De Rondetafel bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 mei 2020 en is een spitsbijeenkomst; de bijeenkomst start om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

Voorbereiding en Studieduur

Ga voor jezelf na (op basis van literatuur en je eigen praktijk) wat de voor- en nadelen zijn omtrent bovengenoemde items en formuleer vooraf de mogelijke oplossingsrichtingen.

Certificering

Nog niet bekend.

Cursusdagen en kosten

De kosten bedragen €55,- per persoon, inclusief soep, warme snack en broodjes.

De cursus start bij een deelname van minimaal 10 en maximaal 25 personen.

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Evaluatie

STIP stelt een evaluatieformulier op, welke door elke deelnemer ingevuld dient te worden. De evaluatieformulieren worden door STIP verwerkt. 

Programma

Programma

Dinsdag 26 mei 2020

17.00 uur Ontvangst
  Opening
  Toelichting door de inbrenger van het thema:
- Wordt bij de voorreiniging de inwerktijd van het detergens aangehouden
- Zijn fabrikantspecificaties leidend bij de voorreiniging?
- Wordt door het gebruik van natte scopen meer biofilm ontwikkeld?
  Discussie
  Samenvatting en gevolgtrekking door de voorzitter.
 20.30 uur Einde bijeenkomst.
  Tussendoor wordt er soep, een warme snack en broodjes geserveerd.

Trainers

Paul Caesar

Pieter SlootPaul Caesar is werkzaam als DI, DSRD, DSMH bij ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen en van daaruit ook werkzaam als DI bij Zorggroep Alliade (Heerenveen).
Als DI, DSRD, DSMH werkzaam bij ICOSA Infectiepreventie Friesland.
Meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van hygiëne en infectiepreventie, reiniging en desinfectie van flexibele endoscopen.
Meerdere internationale presentaties op dit gebied.
Gastdocent bij onder andere het Wenckebach Instituut en de Opleiding voor Doktersassistenten.

 

John van Bergen Henegouw

John van Bergen Henegouw John van Bergen Henegouw is aanvankelijk opgeleid als HBO analist klinische chemie en later HBO analist histo-/cyto-/immunopathologie, sinds 1984 werkzaam in het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg.
Na 10 jaar organisatorisch hoofd van de afdeling klinische pathologie in 2005 aangesteld als deskundige steriele medische hulpmiddelen en deskundige scopenreiniging en desinfectie. Bezocht vrijwel alle WFHSS congressen waar hij, door voordrachten in Osaka, Antalya en Brisbane en diverse posterpresentaties, aandacht vroeg voor de inhoud van het SFERD handboek in het Nederlands, Engels, Spaans en Russisch.

Adrie de Bruijn

Adrie de Bruijn Adrie de Bruijn is wetenschappelijk onderzoeker bij de afdeling Medische Technologie van het Centrum voor Biologische Geneesmiddelen en Medische Technologie binnen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).Hij houdt zich bij het RIVM bezig met onderzoek en normalisatie van apparatuur, validatie en processen voor reiniging, desinfectie en sterilisatie van medische hulpmiddelen en aanverwante producten, zoals systemen voor het verpakken, testbevuilingen voor desinfecterende wasmachines en indicatoren.

Kees Ballemans

Kees Ballemans Kees Ballemans deskundige infectiepreventie, is sinds 2002 eigenaar van Unic Medical Services BV, een adviesbureau op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Na jarenlange ervaring als microbiologisch analist werkt Kees sinds 1990 als deskundige infectiepreventie voor zeer diverse organisaties, waaronder ziekenhuizen, verpleeghuizen en zelfstandige behandelcentra. Ballemans won als enige deskundige infectiepreventie in Nederland tweemaal de Infectie Preventie Prijs van de VHIG, met een onderzoek over MRSA en de ontwikkeling van het kwaliteitshandboek endoscopen. Kees Ballemans is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.

Pieter Sloot

Pieter SlootPieter Sloot is kwaliteitscoördinator en veranderkundige. Na de opleiding klinisch chemie en HBO medisch microbiologisch analist en werkte Pieter, in de jaren tachtig, als analist bij verschillende microbiologische en immunologische laboratoria. Microbiologisch een interessante periode vanwege de HIV epidemie. Eind jaren tachtig werd hij ziekenhuishygiënist en deed ervaring op met MRSA, Contactpersonen Infectie Preventie en de luchtbeheersing operatiekamers. Bij de VHIG was hij lid congres commissie, voorzitter Regio Midden/Oost en voorzitter commissie Kwaliteit & Beleid. Bij VCCN was Pieter lid commissie congressen en opleidingen. Hij was mede auteur en trainer van Stof en Kiem Arme Ruimten (SKAR gedragstraining). In 2000 volgde hij de kwaliteitsmanagement opleiding en werd coördinator kwaliteit & veiligheid in Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Daar is hij 18 jaar betrokken geweest bij kwaliteitsonderzoeken, audit(beleid), verbeter- en verandertrajecten, prospectieve risico inventarisaties en begeleide hij 46 stagiaires. Hij gaf o.a. les in projectmatig werken, audits en kwaliteitsmanagement. In 2018 is hij gestopt in Rijnstate en wijdt zijn tijd aan STIP en zijn andere eigen activiteiten.

 

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Downloads

op dit moment zijn er nog geen downloads beschikbaar

Locatie

Van der Valk Hotel Veenendaal

Van der Valk VeenendaalMet 15 multifunctionele zalen die allen voorzien zijn van daglicht, airconditioning, gratis WiFi en de meest moderne faciliteiten, biedt Van der Valk Hotel Veenendaal volop mogelijkheden. De zalen zijn stijlvol ingericht met oog voor comfort en detail. De ambiance creëert een inspirerende omgeving voor zakelijke activiteiten.

Van der Valk Hotel Veenendaal ligt op slechts 5 minuten loopstand van station Veenendaal-De Klomp. Bussen en treinen stoppen op dit station

Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tel. +31 (0)318 79 90 60

Plan uw route naar Van Der Valk Veenendaal

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaar


 

 


Deze activiteit boeken: Ronde Tafel Bijeenkomst Endoscopenbeleid

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW

Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie