AfdrukkenE-Mail Adres

2022 SFERD Symposium

Datum:
wo, 14 sept 2022
Einde:
wo, 14 sept 2022
Code:
SF22
Prijs v.a.:
€ 99
Plaats:
Veenendaal

Omschrijving

SFERD symposium - 2022  

Woensdag 14 september 2022, Basiliek in Veenendaal

Algemeen

Inleiding

Op 14 september 2022 wordt het SFERD-symposium voor de 14e maal georganiseerd. Na positieve reactie op de locatie van 2021 hebben we dit jaar wederom gekozen voor De Basiliek. Deze locatie biedt voldoende ruimte voor het bezoeken van een ruime tradeshow.

Doel

sf15ochtendUiteraard zal het symposium in het teken staan van de presentatie van het SFERD-handboek 6.0, maar tevens wordt u uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkeling van SFERD-handboek 7.0
We hopen op uw actieve bijdrage in de workshops, waarbij gediscussieerd kan worden over de mogelijkheden om in het handboek meer ruimte te bieden voor innovatie en risico-gestuurde maatregelen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan kanaalloze endoscopen, urologische endoscopen en het werken met leenscopen. Er zal ook aandacht zijn voor de juridische aspecten bij het wel of niet volgen van de handleiding (IFU).

Doelgroep

 • CSA-R&D medewerkers *
 • Verpleegkundigen/assisterenden scopie-afdelingen *
 • Deskundigen Scopen Reiniging en Desinfectie
 • Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen
 • Deskundigen Infectiepreventie
 • Medisch Technici
 • Klinisch Fysica
 • MDL-artsen
 • Artsen-microbioloog

Inschrijven

De kosten voor het bijwonen van dit symposium bedragen €185,-. Na 1 augustus wordt de prijs € 235,- (doelgroep 1)
*: Uitvoerende medewerkers reiniging en desinfectie (doelgroep 2) kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief. Zij betalen € 99,-.

Accreditatie

 • SVN: 20 punten
 • VDSMH: 20 punten, categorie 5
 • De accreditatie wordt aangevraagd bij de NVKF, VHIG, VZI en kwaliteitsregister V&V-MDL

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Programma

Programma

Volgt, sneak preview:

 • Wat is nieuw in SFERD 6.0?
 • Krijgt SFERD 7.0 een nieuw jasje?
 • Hoe worden urologische endoscopen gebruikt?
 • Hoe worden kanaalloze (KNO-)endoscopen gebruikt?
 • Kan ik afwijken van een IFU?

In de ochtend wordt dit belicht door deskundige sprekers en in de middag zullen deze punten terug komen in workshops.

 

 

 

Sprekers

Naam spreker 1

Spreker 2

 

 

Spreker 3

 

 

 

 

 

Spreker 4

fluitmanAngelique Fluitman is DSMH en DSRD bij Tjongerschans Ziekenhuis te Heerenveen.
Na haar HBO opleiding heeft zij jaren in het onderzoek gewerkt bij het CLB (tegenwoordig stichting Sanguin) en het RIVM.
Bij het CLB heeft ze gewerkt aan onderzoek aan rode en witte bloedcellen op moleculair biologisch niveau.
Bij het RIVM heeft zij onderzoek verricht aan interleukinen. Na een verhuizing naar het noorden van Nederland en een sabbatical is zij vanaf 2008 werkzaam bij infectiepreventie. Vanaf 2010 als DSMH en scopendeskundige bij Diaconessenhuis Meppel, vanaf 2012 bij Treant Zorggroep en sinds 2020 bij 't Tjongerschans.

 

 

Spreker 5

 

 

Spreker 6

 

Spreker 7

 

 

 

Spreker 8

  

 

Foto's

Hier vindt u straks een foto-impressie van het SFERD Symposium 2022.

 

Downloads

De presentaties van de sprekers kunt u hier downloaden:

 

Locatie

 

De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

De Basiliek Het Nederlandse woord basiliek is afgeleid van het Latijnse basilica, dat weer is afgeleid van het Griekse woord Βασιλική (basilikè, "koninklijk gebouw”). Een basiliek is een bouwvorm uit de klassieke oudheid. Nog voordat kerkgebouwen de eretitel ‘Basiliek’ kregen, was, in de tijd van de Romeinse keizers, een basiliek (basilica) een gebouw met een rechthoekige vorm, gelegen aan het forum (centrale marktplein) van een Romeinse stad. Basiliek en forum hadden een belangrijke gemeenschapsfunctie. Ze vormden een plek waar men elkaar ontmoette, waar werd rechtgesproken en gehandeld.

Deze gemeenschapsfunctie hopen wij ook tot uiting te kunnen brengen in De Basiliek in Veenendaal. De Basiliek kan door het multifunctionele karakter van het gebouw een breed scala aan organisaties een geschikt onderkomen bieden. Het plan ontstond door de behoefte een thuis te bieden aan de zondagse diensten van de Veenendaalse kerk Mozaiek0318. Van daaruit bleek veel meer mogelijk!

Parkeren:

Ruim 600 gratis parkeerplaatsen in onze eigen parkeergarage

Route:

Vanaf de A12, afrit 23 (vanuit beide richtingen):
Ga rechtsaf richting Veenendaal-West. U rijdt nu op de Rondweg-West (N233). Houd links aan. Sla bij het eerste kruispunt linksaf naar de Grote Beer. Neem de eerste afslag links en ga gelijk rechtsaf naar de Fokkerstraat. Neem de derde weg links, dit is de Wiltonstraat. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Vanaf de A12, afrit 23a:
U gaat bij de verkeerslichten richting Veenendaal-West. De drie volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Vervolgens slaat u de eerste weg rechts in (Wiltonstraat). Daarna de eerste links en dan de eerste rechts. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Vanuit Rhenen:
Vanaf de Cuneraweg neemt u op de rotonde net voor Veenendaalde eerste afslag (richting o.a. industrieterrein Nijverkamp). U rijdt dan de Rondweg-Oost op. Deze volgt u over 3 rotondes tot u bij de verkeerslichten komt. Hier slaat u linksaf. De twee volgende verkeerslichten gaat u rechtdoor. Vervolgens slaat u de eerste weg rechts in (Wiltonstraat). Daarna de eerste links en dan de eerste rechts. U vindt de Basiliek aan uw linkerhand. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage.

Neemt u het openbaar vervoer?
Treinstation Veenendaal-De Klomp is op loopafstand (10 minuten). Als u het station af loopt, slaat u linksaf op de Veenendaalseweg. Blijf deze weg volgen. Na het viaduct onder de A12 door, gaat u schuin rechtsaf het rode fietspad op (u kunt twee fietspaden kiezen aan de rechterkant, neem het tweede, dus niet het pad direct langs de A12!). Na 167 meter komt u bij een Y-splitsing en kunt u zowel links als rechts kiezen voor de Wiltonstraat. Ga hier rechts. Na ongeveer 100 meter buigt de weg af naar links, blijf de weg volgen. De Basiliek is nu het derde gebouw aan uw rechterhand (Wiltonstraat 56).

 

Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

 

Plan uw route naar De Basiliek

 

Evaluatie

De evaluatie van het SFERD symposium in 2022 hier downloaden.

 

 

 

 


Deze activiteit boeken: 2022 SFERD Symposium

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW


Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie