Met dank aanAfdrukken

2018 Summerschool

2018 Summerschool

Datum:
20 juni 2018
Code:
SUM18
Plaats:
Veenendaal

Omschrijving

Summerschool 2018

 

Algemeen

Inleiding

sum18Summerschool besteed aandacht aan de praktijk. Lukt het om de richtlijnen rond infectiepreventie te implementeren? Wat zijn praktijkervaringen? Wat leren we van elkaar? Wat voor problemen kunnen micro-organismen veroorzaken, hoe staat het met de handhygiëne en andere preventiemaatregelen in de praktijk? Naast risico’s voor cliënten, wat voor risico’s zijn er eigenlijk voor de medewerkers?

Dit jaar worden de infectiepreventiemaatregelen gekoppeld aan influenza. Afgelopen winter overleden in sommige instellingen tot 25 % van de cliënten aan griep. Wat kunnen we hier voor het vervolg van leren en gebruiken om komende winter voorbereid te zijn op een nieuw griepseizoen.

Doel

Kennis en inzicht in het belang van cliëntveiligheid op basis van infectiepreventie. Als deelnemer krijg je handvatten om in je eigen instelling verbeteracties op touw te zetten.

Doelgroep

  • Contactpersonen infectiepreventie
  • Kwaliteitsfunctionarissen
  • Verpleegkundigen / Verzorgenden
  • Andere belangstellenden

Voorbereiding & Studieduur

De deelnemer is op de hoogte van de richtlijnen in de eigen instelling

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij het kwaliteitsregister V&V.

Overig

  • Doelgroep 1: € 99,- Contactpersonen Infectiepreventie / Hygiëne kwaliteitsmedewerkers/ Verpleegkundigen / Verzorgenden
  • Doelgroep 2: € 155,- Deskundigen infectiepreventie, Kwaliteitsfunctionarissen, Teamleiders, ea
  • Doelgroep 3: Contactpersonen Infectie Preventie die door STIP opgeleid zijn: gratis *)

*) Gratis opgeven kan tot 5-6-2018, daarna zit je in doelgroep 1. Als je aangemeld bent en je komt niet, ontvang je achteraf een factuur voor € 99,-

Programma

Programma

Volgt

Sprekers

Sprekers

Marcel Jonges

Marcel JongesMarcel Jonges is betrokken geweest bij de detectie en typering van zowel nationale als internationale influenza virusuitbraken. Hoewel deze in den beginne in een onderzoek setting werden uitgevoerd, werden de implicaties van de verkregen data als relevant geacht waardoor de hij vanaf de 2009 influenza pandemie betrokken is geweest met de moleculaire diagnostiek van zowel endemische als emerging virus infecties op het RIVM.
Vanaf 2012 werd hij verantwoordelijk voor de aansturing van de Moleculaire Diagnostiek van de afdeling Virologie van het RIVM. Naast de verantwoordelijkheid over de moleculaire diagnostiek heeft hij onderzoek gedaan naar het gebruik van Next Generation Sequence (NGS) data, met name gefocust op de kwaliteitscontrole van ruwe Illumina data, om vervolgens betrouwbare NGS resultaten te kunnen genereren.
Marcel startte in 2016 met de opleiding tot Medisch Moleculair Microbioloog (VUmc/AMC) om kennis van het volledige microbiologische landschap te verkrijgen. Vanaf 2018 is hij werkzaam als Medisch Moleculair Microbioloog bij VUmc alwaar hij zijn kennis over de moleculaire epidemiologie van virus uitbraken benut om nosocomiale verspreiding van pathogenen binnen het ziekenhuis in kaart te brengen.

Piek Vossen

Piek VossenProf. Dr. P.Th.J.M. (Piek) Vossen (1960) is hoogleraar computationele Lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, hoofd van het Computational Lexicology & Terminology Lab (CLTL), mede-oprichter en co-voorzitter van de Global WordNet Assocation (GWA).
In 2013 won hij de prestigieuze Spinoza Award van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en in 2015 werd hij door het Koninklijk Huis geëerd als een "Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw” voor zijn wetenschappelijk werk.
Hij is ook lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Vossen doet onderzoek naar betekenis in taal waarbij hij computersoftware maakt die teksten leest en daaruit afleidt wat er verteld wordt maar ook door wie en met welke mening.
Hij past deze systemen toe om debatten en discussies in kaart te brengen op het Internet en in sociale media zoals bijvoorbeeld het vaccinatiedebat. Hij hoopt hiermee meer transparantie en inzicht te geven in wat er precies plaatsvindt in deze discussies door het ontwikkelen van een Perspectief Web: een Internet met een overzicht van perspectieven.

Foto's

Hier vindt u een foto-impressie van de editie van vorig jaar "Summerschool 2017 ABR". Klik hier om de presentatie te starten.

Downloads

Er zijn op dit moment nog geen downloads beschikbaar

Locatie

Van der Valk Hotel Veenendaal

Van der Valk VeenendaalMet 15 multifunctionele zalen die allen voorzien zijn van daglicht, airconditioning, gratis WiFi en de meest moderne faciliteiten, biedt Van der Valk Hotel Veenendaal volop mogelijkheden. De zalen zijn stijlvol ingericht met oog voor comfort en detail. De ambiance creëert een inspirerende omgeving voor zakelijke activiteiten.

Van der Valk Hotel Veenendaal ligt op slechts 5 minuten loopstand van station Veenendaal-De Klomp. Bussen en treinen stoppen op dit station

Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tel. +31 (0)318 79 90 60

Plan uw route naar Van Der Valk Veenendaal


Deze activiteit boeken: 2018 Summerschool

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTWDeelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie