AfdrukkenE-Mail Adres

Veranderkunde met de kleurentheorie van De Caluwé

Datum:
wo, 9 mrt 2022
Code:
KLRdC
Prijs v.a.:
€ 350
Plaats:
Veenendaal

Omschrijving

Algemeen

 

Verandering door de kleurentheorie De Caluwé

Een instrument voor infectiepreventie verandering

 

Inleiding

KLRdC Leren VeranderenIn deze training leer je jouw eigen dominante kleur /gedrag te herkennen en zo ook de kleur/gedrag van degene die je wilt adviseren. Jouw adviezen sluiten zo beter aan bij degene die je adviseert, zodat je makkelijker het doel bereikt. Het doel van de adviezen is verbetering van infectiepreventie door een verbetering in preventief gedrag. Uit onderzoeken blijkt helaas dat de opvolgtrouw van de geadviseerde maatregelen onvoldoende is en te verbeteren valt. De kwaliteit van het advies kan dan wel 100% bedragen, maar als de acceptatie van dat advies er niet is, dan zal het effect van een advies onvoldoende zijn. Tijdens deze interactieve training wordt naar de acceptatie van de adviezen gekeken. Communicatie en beïnvloeding zijn hierin de belangrijkste veranderingsparameters. De kleurentheorie van prof. dr. L. de Caluwé en drs. H. Vermaak is hét veranderingsinstrument van de laatste jaren. Communicatie in veranderingstrajecten is essentieel.

Doel

Het verbreden en verdiepen van kennis over communicatie en de kleurentheorie van Leon de Caluwé en Hans Vermaak. Het overtuigen en het kunnen toepassen van communicatie technieken om de infectiepreventie-doelen in jouw eigen werkomgeving te realiseren.

Doelgroepen

- Deskundigen infectiepreventie
- Deskundigen steriele medische hulpmiddelen
- Deskundigen scopen reiniging en desinfectie
- Infectiepreventie adviseurs
- Contactpersonen infectiepreventie
- Kwaliteit/beleidsfunctionarissen - Leden infectiecommissie
- Medisch specialisten
- Managers

 

Inhoud training

Deze interactieve cursus communicatie wordt gegeven door Pieter Sloot. Pieter was 18 jaar kwaliteitscoördinator in het Rijnstate Ziekenhuis. Hij heeft zich verdiept in de kleurentheorie¹ van Leon de Caluwé en Hans Vermaak en heeft onder andere door praktische toepassing hiervan een cultuurverandering traject gerealiseerd op een functieafdeling van zorginstelling. Tijdens deze training komen onder andere de volgende items aan bod: • Verbale en non-verbale communicatie;
• De kleurentheorie van Leon de Caluwé;
• Gedragsverandering;
• Valkuilen in de communicatie.
Deze onderwerpen worden voor de deelnemers herkenbaar dichtbij gebracht door vooraf invullen van een kleurentest.

¹ Léon de Caluwé en Hans Vermaak (2006 Compleet herziene editie): Leren veranderen. Een handboek voor de veranderkundige. Dit buitengewoon populaire boek bevat de zogenaamde kleurentheorie. Daarnaast biedt het boek diagnosemodellen en interventiemethoden voor de veranderkundige. Dit boek is ook in de Verenigde Staten op de markt verschenen onder de titel: “Learning to Change” (Sage Publications, 2003).

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Programma

Programma

De training wordt bij Van der Valk, Veenendaal tijdens een spits avondbijeenkomst 17.00-20.30 gegeven.

Ontvangst

30 min Opening & welke dominante kleuren kwam voor jou uit de test? En welke voorbeelden kun je hierbij noemen?

30 min Communicatie theorie

20 min Workshop

40 min Pauze met soep en broodjes

30 min Kleurentheorie L. de Caluwé

30 min Workshop

20 min Terugkoppeling

10 min Evaluatie

Totaal: 3½ uur

 

Trainers

Deze training wordt gegeven door

  • Pieter Sloot, kwaliteitscoördinator / veranderkundige

Pieter Sloot

Pieter SlootPieter Sloot is kwaliteitscoördinator en veranderkundige. Na de opleiding klinisch chemie en HBO medisch microbiologisch analist en werkte Pieter, in de jaren tachtig, als analist bij verschillende microbiologische en immunologische laboratoria. Microbiologisch een interessante periode vanwege de HIV epidemie. Eind jaren tachtig werd hij ziekenhuishygiënist en deed ervaring op met MRSA, Contactpersonen Infectie Preventie en de luchtbeheersing operatiekamers. Bij de VHIG was hij lid congres commissie, voorzitter Regio Midden/Oost en voorzitter commissie Kwaliteit & Beleid. Bij VCCN was Pieter lid commissie congressen en opleidingen. Hij was mede auteur en trainer van Stof en Kiem Arme Ruimten (SKAR gedragstraining). In 2000 volgde hij de kwaliteitsmanagement opleiding en werd coördinator kwaliteit & veiligheid in Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Daar is hij 18 jaar betrokken geweest bij kwaliteitsonderzoeken, audit(beleid), verbeter- en verandertrajecten, prospectieve risico inventarisaties en begeleide hij 46 stagiaires. Hij gaf o.a. les in projectmatig werken, audits en kwaliteitsmanagement. In 2018 is hij gestopt in Rijnstate en wijdt zijn tijd aan STIP en zijn andere eigen activiteiten.

 

 

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Downloads

op dit moment zijn er nog geen downloads beschikbaar

Locatie

Van der Valk Hotel Veenendaal

Van der Valk VeenendaalMet 15 multifunctionele zalen die allen voorzien zijn van daglicht, airconditioning, gratis WiFi en de meest moderne faciliteiten, biedt Van der Valk Hotel Veenendaal volop mogelijkheden. De zalen zijn stijlvol ingericht met oog voor comfort en detail. De ambiance creëert een inspirerende omgeving voor zakelijke activiteiten.

Van der Valk Hotel Veenendaal ligt op slechts 5 minuten loopstand van station Veenendaal-De Klomp. Bussen en treinen stoppen op dit station

Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
Tel. +31 (0)318 79 90 60

Plan uw route naar Van Der Valk Veenendaal

Deze training wordt bij Van der Valk in Veenendaal gegeven.

Deze training is ook in company te boeken, vraag een vrijblijvende offerte aan.

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaarDeze activiteit boeken: Veranderkunde met de kleurentheorie van De Caluwé

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW


Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie