Reacties

Sabrina Wennekes
13-06-2017
Symposium TOPpen of Tobben
Leuke afwisseling van sprekers-onderwerpen.
Gast
30-11-2016
4-daagse training Kwaliteit in Endoscopenbeleid
- Afwisseling in programma.
- Techniek & audit (praktische kennis).
Gast
21-09-2020
Goed Covid-proof georganiseerd.

AfdrukkenE-Mail Adres

ZEPRI (Zelf Evaluatie + Prospectieve Risico Inventarisatie)

Datum:
geen opgave
Code:
ZEPRI
Prijs v.a.:
€ 2675
Plaats:
In-company

Omschrijving

Algemeen

Inleiding

ZEPRI

Zelf Evaluatie + Prospectieve Risico Inventarisatie

zepriZEPRI is door STIP ontwikkeld als een strategisch instrument om effectief het infectiepreventiebeleid op management niveau te concretiseren. 

Infectiepreventie is een veiligheids- onderwerp dat voor de hele organisatie geldt. Verbeteringen en verandertrajecten moeten ‘overal’ doorgevoerd worden, maar dat kan niet alles in één keer. Met een Zelf Evaluatie bepaalt de organisatie waar zij momenteel staat op het gebied van het infectiepreventiebeleid. Door tegelijkertijd de PRI uit te voeren, weet de organisatie welke items als risicovol onderkend worden en dus zo snel mogelijk verbeterd/veranderd moeten worden. Door de huidige en mogelijke oplossingsrichtingen in kaart te brengen wordt een overzicht geboden om de verbeter/veranderacties in een activiteitenplan te concretiseren.
Aan het eind weet iedereen wie welke actie gaat uitvoeren en vóór welk tijdstip dit gaat gebeuren. Dit wordt opgenomen in het actieplan. Dit plan wordt vastgesteld door het aanwezige managementteam en/of aan de directie of raad van bestuur aangeboden.

  PijlpuntBlauwRechts

 “Dit hadden we veel eerder moeten doen”, Ton Mulders, wondverpleegkundige Middin en lid Infectie Preventie Commissie

 

 

 

“ZEPRI is een supersnelle scan om je problematiek naar boven te krijgen”, Leandra Quevedo Klein Haneveld, Zorgmanager Middin

PijlpuntBlauwRechts  

 

 

Doel

Training Integrale Infectiepreventiebeleid voor managementteam en/of infectiepreventiecommissie d.m.v. een zelfevaluatie en prospectieve risico inventarisatie.
Het resultaat is een ingevuld en geprioriteerd actieplan inclusief de uitvoerende verantwoordelijke en de concrete tijdsplanning.

Doelgroep

  • Managers (zorg en facilitair) / Management Team
  • Arts / Specialist Ouderen Geneeskunde
  • Kwaliteitsmedewerker / Kwaliteitsverpleegkundige / praktijkverpleegkundige / verpleegkundige CIP / Infectiepreventie Adviseur ABR / ABR Ambassadeur
  • Deskundige infectiepreventie

Inhoud training

De training wordt begeleid door een kwaliteitscoördinator met een gecertificeerde deskundige infectiepreventie. Allen met ruime deskundigheid op het gebied van infectiepreventie en verandertrajecten.

Deelnamebewijzen

Deelnamebewijzen worden na afloop van de training ter plekke verstrekt.
Bij meerdaagse trainingen kan per dag uw aanwezigheid worden weergegeven

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Kwaliteitsregister V&V
  • VHIG
  • GAIA voor Specialisten Ouderengeneeskunde

Trainingsdagen en inschrijving

Prijs per training max 12 deelnemers: € 2350,-. 

Dagdeelprogramma (max. 3,5 uur)

Deze kosten zijn inclusief voorbereidende uren, reiskosten en andere indirecte uren.

Deze scholingsactiviteiten zijn vrij van BTW.

De datum en locatie wordt vastgesteld in overleg met de organisatie.

De prijs is bepaald op basis van maximaal 12 deelnemers.

Korting: indien gecombineerd met andere trainingen uit de VVT trajecten.

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Programma

Programma

De training duurt een dagdeel. U maakt zelf afspraken over de aanvangstijd en stemt deze af met STIP.

Ontvangst

0.00 - 0.15 voorstelronde uitleg training

0.15 - 0.30 ZEPRI, presentatie Pieter Sloot

0.30 - 1.00 Zelfevaluatie invullen door deelnemers

1.00 - 1.15 korte pauze (gegevens zelfevaluatie worden verwerkt in tabel)

1.15 – 3.00 Prospectieve Risico Inventarisatie

3.00 – 3.15 Samenvatting

3.15 – 3.30 Evaluatie instrument + begeleiding en evt. vervolgafspraken.

Trainers

Deze training wordt gegeven door

  • Pieter Sloot, kwaliteitscoördinator
  • Carolien Oldenkamp – Berkelaar of Kees Ballemans, deskundigen infectiepreventie
  • Andere deskundige infectiepreventie

Carolien Oldenkamp

Carolien Oldenkamp - Berkelaar Carolien Oldenkamp - Berkelaar is deskundige infectiepreventie. Ze heeft in 1996 GRIP, adviesburo voor infectiepreventie opgericht.
Na jarenlange ervaring als medisch microbiologisch analist in een academisch ziekenhuis werkt Carolien sinds 1989 als deskundige infectiepreventie. Ze startte in een algemeen ziekenhuis en heeft inmiddels ervaringen opgedaan in alle sectoren van de gezondheidszorg.
Zo heeft zij veel bouwtrajecten in ziekenhuizen begeleid, collega’s gecoached, begeleidt zij zelfstandige behandelcentra, verpleeghuizen, woonzorgcentra, thuiszorg, gehandicaptenzorg, revalidatie en psychiatrie met hun infectiepreventiebeleid.
Carolien Oldenkamp is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.

Kees Ballemans

Kees Ballemans Kees Ballemans deskundige infectiepreventie, is sinds 2002 eigenaar van Unic Medical Services BV, een adviesbureau op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Na jarenlange ervaring als microbiologisch analist werkt Kees sinds 1990 als deskundige infectiepreventie voor zeer diverse organisaties, waaronder ziekenhuizen, verpleeghuizen en zelfstandige behandelcentra. Ballemans won als enige deskundige infectiepreventie in Nederland tweemaal de Infectie Preventie Prijs van de VHIG, met een onderzoek over MRSA en de ontwikkeling van het kwaliteitshandboek endoscopen. Kees Ballemans is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.

Pieter Sloot

Pieter SlootPieter Sloot is kwaliteitscoördinator en veranderkundige. Na de opleiding klinisch chemie en HBO medisch microbiologisch analist en werkte Pieter, in de jaren tachtig, als analist bij verschillende microbiologische en immunologische laboratoria. Microbiologisch een interessante periode vanwege de HIV epidemie. Eind jaren tachtig werd hij ziekenhuishygiënist en deed ervaring op met MRSA, Contactpersonen Infectie Preventie en de luchtbeheersing operatiekamers. Bij de VHIG was hij lid congres commissie, voorzitter Regio Midden/Oost en voorzitter commissie Kwaliteit & Beleid. Bij VCCN was Pieter lid commissie congressen en opleidingen. Hij was mede auteur en trainer van Stof en Kiem Arme Ruimten (SKAR gedragstraining). In 2000 volgde hij de kwaliteitsmanagement opleiding en werd coördinator kwaliteit & veiligheid in Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Daar is hij 18 jaar betrokken geweest bij kwaliteitsonderzoeken, audit(beleid), verbeter- en verandertrajecten, prospectieve risico inventarisaties en begeleide hij 46 stagiaires. Hij gaf o.a. les in projectmatig werken, audits en kwaliteitsmanagement. In 2018 is hij gestopt in Rijnstate en wijdt zijn tijd aan STIP en zijn andere eigen activiteiten.

 

 

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Downloads

op dit moment zijn er nog geen downloads beschikbaar

Locatie

Op afspraak met organisatie

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaarDeze activiteit boeken: ZEPRI (Zelf Evaluatie + Prospectieve Risico Inventarisatie)

Al onze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW

Deelnemersgegevens

Factuuradres

Overig

* Verplicht

Categorie

Selecteer uw functie